Handboogvereniging Vriendenkring Rijen Handboogvereniging Vriendenkring Rijen Handboogvereniging Vriendenkring Rijen Handboogvereniging Vriendenkring Rijen Handboogvereniging Vriendenkring Rijen
20-05-2022

Vriendenkring Rijen

Welkom belangstellende in de handboogsport.

Handboogvereniging Vriendenkring Rijen is opgericht op 15 mei 1899. Vriendenkring heeft een eigen accommodatie. In deze accommodatie hebben wij indoor de beschikking over 10 banen en 6 outdoor banen. Afstanden indoor t/m 25 meter. Outdoor 30,50,70 en 90 meter. Vriendenkring heeft momenteel +- 65 leden.

Van jong en oud iedereen kan deze sport beoefenen met recurve of compound. Kom kijken bij vriendenkring Rijen en maak kennis met deze mooie sport.
Welkom bij Vriendenkring Rijen.
Handboogvereniging Vriendenkring Rijen is een gezellige vereniging waar wij jong en oud samen een pijltje schieten.
In verschillende disciplines beoefenen we onze sport indoor tot 25 meter en buiten hebben we vaste doelen staan op 90, 70, 50 en 30 meter, en andere afstanden zijn ook mogelijk.

Graag ontvangen wij u als belangstellende of nieuw lid te mogen begroeten op onze trainingsavond.

Onder begeleiding van een van onze trainer(s)/begeleider(s) krijgt u deskundig les en advies hoe u de pijlen naar de roos schiet.
Een boog met pijlen worden in het begin door ons verzorgd.
Hiervoor vragen wij een kleine vergoeding voor.
Daarnaast is het mogelijk om na het schieten gezellig even te blijven drinken of kletsen aan de bar.
Hieronder wordt in het kort uitgelegd met wat voor soorten bogen en materialen wij gebruiken.
In de handboogsport is er een diverse mogelijkheden met het schieten van een pijl dus het kan zijn dat er niet alles benoemd wordt.
Als u over de gele benamingen gaat krijgt u meer informatie en of foto's te zien.


VERSCHILLENDE BOGENIn onze sport zijn verschillende bogen beschikbaar waarmee we de diverse wedstrijden kunnen schieten. Hieronder zijn een aantal benoemd.


Recurveboog - Is een boog die onder de huidige Olympische discipline valt. Bij deze bogen wordt gebruik gemaakt van vizieren, stabilisatie en andere hulpmiddelen om zo nauwkeurig mogelijk te kunnen schieten.

Compoundboog - Is een "hightech" boog met katrollen zodat de pees bij geringere booglengte toch ver kan worden uitgetrokken. Vrijwel altijd is de constructie zodanig dat er tijdens het uitrekken een krachtmaximum (piek) gepasseerd wordt, waardoor de kracht die nodig is bij het richten tot ongeveer 75% lager is dan de kracht die nodig is om de boog uit te trekken.

Longbow - Een traditionele houten boog die van oorsprong uit Engeland komt. Deze boog is uit één hout gemaakt en hier wordt op de traditionele manier (zonder enige hulp of richtmiddelen) mee geschoten. Ook wordt met deze boog geschoten met houten pijlen.

Barebow - is een recurve boog, zowel een moderne metalen boog met losse latten, als een jachtboog die meestal uit één stuk hout is gemaakt. Bij Barebow spreekt het woord voor zich, en worden er geen hulpmiddelen, zoals een vizier en stabilisatie gebruikt. Met deze manier van schieten wordt er langs de pijl gekeken en zo op het doel gemikt.


Adres
Sportparkweg 1
5121 MP Rijen

Telefoon:
0161-220308