Handboogvereniging Vriendenkring Rijen Handboogvereniging Vriendenkring Rijen Handboogvereniging Vriendenkring Rijen Handboogvereniging Vriendenkring Rijen Handboogvereniging Vriendenkring Rijen
20-05-2022

Vriendenkring Rijen

Welkom belangstellende in de handboogsport.

Handboogvereniging Vriendenkring Rijen is opgericht op 15 mei 1899. Vriendenkring heeft een eigen accommodatie. In deze accommodatie hebben wij indoor de beschikking over 10 banen en 6 outdoor banen. Afstanden indoor t/m 25 meter. Outdoor 30,50,70 en 90 meter. Vriendenkring heeft momenteel +- 65 leden.

Van jong en oud iedereen kan deze sport beoefenen met recurve of compound. Kom kijken bij vriendenkring Rijen en maak kennis met deze mooie sport.
Halloween 2018Op donderdag 1 november hebben voor de jeugd een Halloween verschieting gehouden, Marco heeft er weer iets moois van gemaakt vol met verassingen. Zes jeugdschutters stonden afwachtend te wachten achter gesloten deuren wat er voor ze klaar stond. Voordat ze naar binnen mochten wordt er een baanindeling gemaakt en het kwam zo mooi uit dat de drie jongens opnamen tegen de drie meisjes, en dat kan spannend worden. Eenmaal de deur open was het best wel donker een paar kleine lampjes stonden aan voor de sfeer en wat was de bedoeling eigenlijk, er stonden zes vraagtekens. Gelukkig kregen ze tekst en uitleg wat de bedoeling was, er hingen wat beschilderde en beplakte dozen op de wand en spinrag met spinnen er in (er wordt schoon gemaakt in de doel ☻)de bedoeling is dan om op de dozen te schieten en zien wat het oplevert en voor de spinrag geldt is om de spinnen eruit te schieten. Na een tal van pijlen op de dozen wisten ze eigenlijk nog steeds niet wat ze deden, maar wij wel achter de plaatjes hadden we bekertjes geprikt en als ze die wisten te raken dan leverden dat een punt op, en de spinnen uiteindelijk twee punten. Als afsluiter stond er nog een echte pompoen klaar waar ze op mochten schieten en dat was wel het pronkstuk van de avond wat was dat fun om op een pompoen te schieten. En met deze afsluiter maakt het een eind aan deze leuke wedstrijd voor de jeugd. En de pompoen hebben we laten staan voor de grote jeugd (LOL) ook zij vinden het leuk om er op te schieten.

Uiteindelijk hebben de jongens gewonnen met een paar punten verschil, maar wat maakt het uit het gaat natuurlijk om de lol van deze avond. En voor volgend jaar hebben we al weer wat leuke ideetjes wat we kunnen doen.


Groetjes Emiel.Adres
Sportparkweg 1
5121 MP Rijen

Telefoon:
0161-220308