Handboogvereniging Vriendenkring Rijen Handboogvereniging Vriendenkring Rijen Handboogvereniging Vriendenkring Rijen Handboogvereniging Vriendenkring Rijen Handboogvereniging Vriendenkring Rijen
20-05-2022

Vriendenkring Rijen

Welkom belangstellende in de handboogsport.

Handboogvereniging Vriendenkring Rijen is opgericht op 15 mei 1899. Vriendenkring heeft een eigen accommodatie. In deze accommodatie hebben wij indoor de beschikking over 10 banen en 6 outdoor banen. Afstanden indoor t/m 25 meter. Outdoor 30,50,70 en 90 meter. Vriendenkring heeft momenteel +- 65 leden.

Van jong en oud iedereen kan deze sport beoefenen met recurve of compound. Kom kijken bij vriendenkring Rijen en maak kennis met deze mooie sport.
Halve finale NHB beker 2019Op deze druilige zondag bij de Zwartmikkers in Middelbeers hebben we twee teams van vriendenkring afgevaardigd voor de halve finale van de NHB beker.
Bij de compound waren vertegenwoordigd Björn, Wim, Marco en Bart en voor de recurve zijn dit Marcel, Paul Rick en Emiel.
Jammer genoeg hebben er vier teams zich afgemeld voor deze wedstrijd, twee bij de compound en twee bij de recurve.
Uiteindelijk zijn er nog vijf teams die schieten bij de recurve en een team bij de compound.
Voor ons compound team wil dat zeggen dat geen tegenstander hebben en zij zich automatisch plaatsen voor de finale, die plek hebben we al.
De recurve schutters moeten nog schieten voor de winst, want hier gaan er nog twee teams door naar de finale.
De overgebleven teams zijn Concordia Florebith uit Oudenbosch, HKS uit Zoetermeer, ARC uit Rotterdam, Alliance d’ Amitié uit Ulvenhout en wij natuurlijk.

Om 10.30 gaan de eerste pijlen los, eerst vijf proefpijlen en dan vijf matches van vijf pijlen.
Onze eerste match schieten we tegen concordia die we best makkelijk wonnen, eerste 2 macht punten zijn binnen.
De tweede match is de bekende dummy, dus geeft even rust in de wedstrijd.
Onze derde match ging wat minder makkelijk af tegen HKS zij begonnen goed te schieten en wij legden het af en hebben deze match verloren, ook de vierde match tegen ARC ging niet makkelijk en gaven deze ook af.
Maar niet getreurd de vijfde match tegen Alliance d’ Amitié maakten we weer een beetje goed en deze hebben we gewonnen, uiteindelijk hebben we 6 matchpunten verzameld.
En hiermee zijn we toch nog derde geworden, mocht er van de eerste twee plaatsen nog iemand afmelden dan kunnen we nog als nog mee doen.
Maar de grote winnaars van deze middag is natuurlijk onze eigen compound team en bij de recurve is dat HKS Zoetermeer en ARC Rotterdam, deze teams gaan door naar de finale die wordt gehouden op 7 maart en locatie is nog niet bekend.

Iedereen veel succes bij de finale.


Groetjes Sophie.


Hieronder nog het verslag van de eerste NHB beker wedstrijd.

Team recurve en compound door naar tweede ronde NHB beker.

Afgelopen zondag 18 november hebben we in ons eigen clublokaal de eerste ronde geschoten van de NHB beker.
Beide teams van Vriendenkring gaan dan strijden voor een plaats om de tweede ronde van de NHB beker, die uiteindelijk in de finale ronde geschoten wordt.
Team compound had het wel makkelijk deze ronde, er waren namelijk maar twee teams aangemeld, namelijk Tevredenheid uit Dongen en wij Vriendenkring, en beide teams gaan ook door naar ronde twee.
Ons compoundteam heeft nog wel voor de fun mee geschoten tegen Tevredenheid en daarmee wel een mooie vriendschappelijk wedstrijdje gehouden.

Bij de recurve moest er wel gestreden worden hier waren er zes teams van aangemeld, Namelijk Nimrod uit Etten-Leur, Alliance uit Ulvenhout, De Romeinen uit Gilze, Tevredenheid uit Dongen en St. Sebastiaan uit Prinsenbeek, en niet te vergeten Vriendenkring.
Onze eerste duel tegen Nimrod ging wat moeizaam maar we wisten deze wel weten te winnen met twee matchpunten, ook het tweede duel tegen Alliance wisten we te winnen met twee matchpunten en de dit waren voor ons eigenlijk de twee moeilijkste duels die we moesten winnen.
De overige duels ging jammer genoeg voor de tegenstanders ons vrij makkelijk af en die hebben we dan ook allemaal gewonnen met 2 matchpunten en zo hebben we in totaal 10 matchpunten geschoten.

Naar de tweede ronde gaan door Vriendenkring met 10 punten en Alliance met 7 matchpunten.
De tweede ronde van deze wedstrijd wordt geschoten op 13 januari 2019 en locatie is nog niet bekend.


Groetjes Sophie.


Adres
Sportparkweg 1
5121 MP Rijen

Telefoon:
0161-220308